A Tranquil Apartment in Taipei

Using nature-inspired materials and textures, Radius Interior Design turned this 40-year-old apartment into a serene family home

3.jpg

In Taipei, a cramped apartment has been transformed into a relaxing, spacious home that emphasises the rustic texture of wood throughout. The home for a family of four, two creative sisters and their parents, was given a new lease on life by Taipei-based interior design firm Radius Interior Design.

With its low ceilings and beams, the previous apartment configuration was cramped and confined. In order to maximise the visual space in the new layout, the design team clearly separated public and private areas, and used hidden doors throughout the apartment.  

A muted colour scheme creates a relaxing space within the vibrant and busy surrounding neighbourhood. Natural elements such as stone and wood grain are used to enhance the tranquil ambience, and are emphasised throughout, influencing the curation of artworks — like the knitted blanket featuring an illustration by artist Natalia Vico from the client’s private collection, which hangs on the bedroom wall — and the furniture, most of which is custom-designed with the exception of the Hans Wegner chairs in the bedroom and living room.

Text / Babette Radclyffe-Thomas
Images / Kuomin Lee

4.jpg
5.jpg
3053857.jpg
13.jpg
12.jpg
3053874.jpg
image258.jpg
image288.jpg
image300.jpg
image283.jpg